Enkele jaren geleden, na de diagnose van chronisch vermoeidheidssyndroom en fibromyalgie, begonnen ze aan een lange zoektocht langs verschillende behandelingen. Uiteindelijk vonden ze de sleutel tot gezondheid terug in hun kindertijd. In een klein appartement in Marianowo (Polen) fermenteerden ze vroeger samen met hun gezin grote hoeveelheden kool tot frisse, knapperige zuurkool. Dit natuurlijke probiotica aten ze het hele jaar door en het gaf hun gezondheid een krachtige boost. Geïnspireerd door deze helende familietraditie, zijn Marta en Johanna opnieuw begonnen met het fermenteren van rauwe groenten.
Vandaag de dag bereiden zij dus nog steeds heerlijke gefermenteerde groenten. Hun gefermenteerde producten bevatten naast verse rauwe groenten, fruit en kruiden vooral heel veel liefde. Alles wordt ambachtelijk bereid (jawel – ze snijden, kneden, mengen, bereiden alles zelf) volgens de principes van traditionele fermentatie. Er worden geen toegevoegde suikers, bewaarmiddelen, smaakversterkers of kleurstoffen gebruikt. Ook zijn deze producten niet gepasteuriseerd om de melkzuurbacteriën levend te houden, waardoor ze een natuurlijke bron van probiotica blijven. Omdat zij zo sterk geloven in de kracht van gefermenteerde voeding, delen ze hun kennis niet alleen via de producten, maar ook door het organiseren van workshops waarin ze anderen de kunst van fermenteren leren.